FAQ

Senang je…..isi jer borang tempahan kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas blog saya tu. Takpun klik jer kat link bawah ni….
https://mohcetakbaju.com/nak-tahu-harga-tak/
Setakat ni, kitaorang boleh terima 5 lai ke atas jer sebab sekarang ni tumpuan banyak ke tempahan berkumpulan. Lagipun, nanti kesian kat customer yang order bawah 5 lai ni. Takut lambat dapat.
Boleh…tapi dengan syarat 50 lai ke atas jer. Bawah 50 lai kitaorang suggest ready made jer.
Boleh tapi biasanya saya akan mintak deposit dulu sebab kalau tak mintak deposit, nanti katakan kalau saya dah buat design tu tapi tiba2 korang tak jadi nak order, kira rugi skit le masa ngan tenaga saya tu. Tu sebab kena mintak deposit dulu tu.
Biasanya saya akan mintak 50% deposit sebagai gerenti & untuk order baju. Kalau nak buat payment, klik pada page “Cara Bayaran” kat bahagian atas nun atau klik kat link bawah ni untuk tengok lebih lanjut.
https://mohcetakbaju.com/cara-bayaran/
So, ini antara soalan2 yang biasa pelanggan tanya. Kalau ada lagi soalan2 lain yang biasa korang tanya, nanti saya akan masukkan kemudian ye.
Ada gak yang kitaorang tak boleh terima, contohnya :
  1. Kalau korang nak baju tu cepat sangat. Baru hari ni order, esok lusa nak dah baju tu. Memang saya tak terima sebab tak berbaloi dengan tenaga & masa saya.
  2. Nak baju macam2 kaler atau nak design original. Kalau baju jersi warna cerah, saya boleh terima sebab saya boleh guna heat press. Memandangkan saya guna silkscreen, memang akan mengambil masa kalau nak banyak kaler ni.
  3. Order 5 lai ke bawah memang saya tak terima sebab kos pos saya free. Lagipun, tumpuan saya sekarang lebih kepada baju kumpulan. Takut yang bawah 5 lai lambat dapat nanti kang.
  4. Nak mintak print je. Korang sediakan baju. Kalau macam ni pun saya tak terima jugak sebab kos printing saje pun tak berbaloi dengan tenaga & usaha saya.
  5. Nak baju design sendiri macam custom made tapi nak bawah 50 lai. Camni pun saya tak terima. Kalau nak custom made, 50 lai ke atas je saya terima.
  6. Apa2 pun, korang emel dulu maklumat tempahan baju yang korang nak. Maknanya kalau saya bagitahu tak boleh buat, maknanya memang tak boleh buat le tu. Paham le ye.
Ada 3 jenis printing yang saya offer kat blog ni :
  1. Silkcscreen atau print dye – jenis ni saya paling suggest sebab guna dye yang masuk terus dalam kain. Biasa dibuat oleh kilang2 baju untuk print tshirt diaorang.
  2. Sulam ataupun embroidery – jenis ni saya suggest kalau nak lencana atau logo yang ada banyak kaler. Jenis sulam ni harga dia sama je walaupun banyak lai nak sulam.
  3. Heat press atau iron on – Servis baru diperkenalkan. Tapi bukan semua jenis baju kitaorang terima untuk heat press ni. Saya boleh terima untuk baju kain jersi warna cerah je. Lain2 jenis kain, saya mintak maaf. Tak leh buat. Macam stiker gak material dia tapi terus masuk ke kain. Sesuai untuk design yang susah nak print.